FEMHØJE STADIONCENTER, 2014

FEMHØJE - Hjørring Idrætscenter - "Danmarks mest bæredygtige stadionbyggeri". SlothMøller har projekteret nye haller og tribuneafsnit med elementer fra DGNB

Bygherre: Hjørring Kommune

Entreprenør: Lund & Staun A/S

Arkitekter: Regnbuen Arkitekter, LUMO

Areal: 3500 m2

Anlægssum: 30 mio. kr.

Udførelsesperiode: 2014-2015

 

SlothMøller har i samarbejde med Lund & Staun A/S, Regnbuen Arkitekter og LUMO vundet konkurrencen om ”Danmarks mest bæredygtige stadionbyggeri” for Hjørring Kommune. Projektet indeholder to nye idrætshaller, omklædningsfaciliteter, café samt overdækket tribuneafsnit i forbindelse med den eksisterende fodboldbane. Projektet omhandler nedrivning af eksisterende tribune og nybygning af nye faciliteter med to haller, foyer, omklædning, undervisning, VIP- og pressefaciliteter. I bygningen vil der blive integreret ny overdækket siddetribune til Hjørring stadion. Byggeriet opføres som passivhus samt med udvalgte elementer fra DGNB, herunder særligt fokus på materialer, ressourceforbrug og regnvandshåndtering med LAR-koncept. Fra konkurrencefasen har der været stor fokus på at integrere bæredygtige elementer samt sikre at designet imødekommer krav til passivhus standard, herunder særligt fokus på minimering af kuldebroer. SlothMøller varetager alle ingeniørfag i forbindelse med projektering og udførelse af byggeriet herunder også PHPP- beregninger til overholdelse af passivhuskrav