Klubhus Allerød, 2013

Klubhuset, der er integreret med en tilskuertribune, er opført som klimavenligt 2015-byggeri med grønne tage, jordvarme og solceller.

Bygherre: Allerød Kommune

Entreprenør: Jönsson

Arkitekt: Christensen & Co.

Ingeniør: Dinesen & Co., SlothMøller A/S

Areal: 1.900 m2

Anlægssum: 38 mio. kr.

Udførelsesperiode: 2013

 

På tilskuersiden er der desuden solceller, her er genbrug af regnvand, og så er klubhuset selvforsynende med varme via jordvarmeanlæg.

Klubhuset er udformet som et stort ”A” med omklædning og servicefunktioner i stueplan, mens første salens høje lyse rum med fri udsigt over banerne er indrettet til klublokaler, anretterkøkken, motions- og møderum samt fælles opholdszoner og hyggekroge. Byggeriet er opført med åbent indgangsparti i højisolerede facader mod nord og åbner sig med tribune og direkte baneadgang mod syd.

Konkurrencen blev oprindeligt vundet af teamet med Jönsson som totalentreprenør, Christensen & Co som arkitekt, og Dinesen & Co som ingeniør. Under projekteringen blev SlothMøller imidlertid inddraget i beregningsfasen, for at bistå med beregninger og dimensionering samt optegning af konstruktionsdele—herunder den ikoniske stålspær-konstruktion på 1. sal, og den stabiliserende betonkonstruktion i underetagen. Desuden bistod SlothMøller med beregning af sejl-overdækningen i bygningens gavle. Under en storm rev sejlet sig løs og blæste af—præcis som det skulle, da hensigten hele tiden har været at det ikke skulle bidrage til unødigt store træk i stålkonstruktionen under storm